Naše društvo gostilo predsednika države gospoda Boruta Pahorja

//Naše društvo gostilo predsednika države gospoda Boruta Pahorja

Naše društvo gostilo predsednika države gospoda Boruta Pahorja

Avtor: Maša Balažič

V ponedeljek, 16. avgusta 2021 je naše društvo med obiskom Prekmurja obiskal predsednik republike Borut Pahor, kjer si je ogledal prvi učni čebelnjak na svetu, prilagojen za invalide na vozičku. Povabilu na ogled so se odzvali tudi mag. Dejan Židan in župan mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek ter predsednik čebelarjev Pomurja Štefan Šemen. Po pozdravnem nagovoru in izrečeni dobrodošlici predsednika društva Stanka Novaka, je Dušan Slana, vodja sekcije Čebelarjev pri Zvezi paraplegikov Slovenije, vsem navzočim predstavil nastanek in razvoj čebelnjaka, in sicer vse od njegove idejne zasnove do same postavitve. Predstavil je tudi ekipo, zaslužno, da lahko danes s ponosom predstavljamo to učno pridobitev, in kar je najpomembnejše, da čebelnjak lahko upravljajo naši člani in ostali čebelarji na invalidskih vozičkih.

Ob kavici je predsednik društva Stanko Novak predstavil delovanje Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije, njene člane in novo zastavljene cilje, posvet pa so zaključili z debato o širitvi čebelarske dejavnosti v prihodnosti.

Visoki obisk gostov je potrditev za dosedanje dobro delo in zagon za naprej.

 

Avtor |2021-08-17T15:17:21+00:0017/08/2021|Novice|Komentarji so izklopljeni za Naše društvo gostilo predsednika države gospoda Boruta Pahorja

O avtorju: