Na vseslovenskem srečanju paraplegikov tudi člani našega Društva

//Na vseslovenskem srečanju paraplegikov tudi člani našega Društva

Na vseslovenskem srečanju paraplegikov tudi člani našega Društva

Avtor: Janja Buzeti

V soboto, 15. junija 2019 je v športni dvorani na Vranskem potekalo vseslovensko srečanje paraplegikov ob 50. obletnici delovanja Zveze paraplegikov Slovenije. Srečanja so se udeležili tudi člani našega društva.

Pred samim začetkom srečanja je bila sveta maša v župnijski cerkvi svetega Mihaela, ki jo je daroval ljubljanski škof msgr. dr. Franc Šuštar, nato pa se je pričel kulturni progam, kjer so zbrane nagovorili župan občine Vransko gospod Franc Sušnik, podpredsednik Državnega sveta Matjaž Švagan in predsednik Zveze paraplegikov Slovenije Dane Kastelic. Ob tej priložnosti so podelili tudi pisna priznanja tistim, ki so v 50 letih obstoja Zveze paraplegikov Slovenije bili zaslužni, da se “ta korak uspešno vrti že pol stoletja”. Nastopila je še folklorna skupina Folklornega društva Vransko, s svojo plesno točko pa sta se predstavila tudi paraplesalec Nino Batagelj s soplesalko Saro Štirn.

Presenečenje na tem dogodku je bila torta velikanka, ki jo je razrezal predsednik Zveze Dane Kastelic skupaj z ustanovnimi člani Pavlo Sitar, Zlatkom Bernaškom in Jožetom Globokarjem. Sledilo je prijetno druženje ob zvokih Savinjskega kvinteta.

Avtor |2019-06-17T11:40:33+00:0017/06/2019|Novice|Komentarji so izklopljeni za Na vseslovenskem srečanju paraplegikov tudi člani našega Društva

O avtorju: