Na Koroškem potekalo 2. kolo lige ZPS Dom paraplegikov Pacug v kegljanju

//Na Koroškem potekalo 2. kolo lige ZPS Dom paraplegikov Pacug v kegljanju

Na Koroškem potekalo 2. kolo lige ZPS Dom paraplegikov Pacug v kegljanju

Avtor: Janja Buzeti

V petek, 23. februarja 2018 je v Ravnah na Koroškem potekalo 2. kolo lige ZPS Dom paraplegikov Pacug in hkrati 23. Grnjakov memorial v kegljanju, ki ga je v soorganizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo Društvo paraplegikov Koroške. Tekmovanja se je udeležilo 22 kegljačev iz petih regijskih društev ZPS.

Najboljša ekipa na tokratnem tekmovanju je bila domača ekipa iz Koroške. Drugouvrščena je bila ekipa DP Jugozahodne Štajerske, tretjeuvrščena pa ekipa DP Podravja. Naša ekipa se je uvrstila na četrto mesto.

Najboljši med člani je bil tokrat domačin Igor Kasnik, s 574 podrtimi keglji. Na drugem mestu je bil naš član Anton Simonič (s 517 podrtimi keglji) in Roman Hrženjak iz DP Jugozahodne Štajerske na tretjem mestu. Med našimi člani sta tekmovala še Dušan Slana, ki je osvojil 8. mesto in Ludvik Škraban, ki je tekmovanje zaključil na 10. mestu.

V ženski konkurenci je prvo mesto pripadalo Mariji Kerec iz DP Podravja, ki je podrla 487 kegljev. Drugouvrščena je bila Anja Žolgar iz DP Koroške s 404 podrtimi keglji, na tretjem mestu pa je bila naša članica Marta Janežič s 402 podrtimi keglji.

Med tetraplegiki je prvo mesto osvojil domači predsednik Damjan Hovnik, ki je s 512 podrtimi keglji premagal Klavdija Lebana iz DP Istre in Krasa (488 podrtih kegljev) in Henrika Planka iz DP Jugozahodne Štajerske (480 podrtih kegljev).

Med veterani pa sta si prvi dve mesti delila Marjan Romih iz DP Jugozahodne Štajerske, ki je osvojil 1. mesto (374 podrtih kegljev) in naš član Franc Borovnjak, ki je osvojil 2. mesto (359 podrtih kegljev).

Vsem tekmovalcem čestitamo za dosežene rezultate.

Avtor |2018-02-28T09:43:33+00:0027/02/2018|Novice|Komentarji so izklopljeni za Na Koroškem potekalo 2. kolo lige ZPS Dom paraplegikov Pacug v kegljanju

O avtorju: