Avtor: Maša Balažič

Na kegljišču v Radencih se je 22. novembra 2022 začela kegljaška liga ZPS, in sicer 1. krog ter hkrati 29. Magdičev memorial, ki ga je pripravilo naše društvo DP Prekmurja in Prlekije v soorganizaciji z Zvezo paraplegikov Slovenije.

Tekmovanja se je udeležilo 30 kegljačic in kegljačev iz sedmih regijskih društev Zveze paraplegikov Slovenije. Tekmovalci so se pomerili ekipno in posamezno v ženski in moški konkurenci ter v konkurenci veteranov in tetraplegikov.

Najboljša ekipa na tekmovanju je bila ekipa DP Podravja (1.603), ki je premagala ekipo DP Dolenjske, Bele Krajine in Posavja (1.535) in ekipo DP jugozahodne Štajerske, ki se je uvrstila na tretje mesto (1.412). Naša ekipa DP Prekmurja in Prlekije je s 1.304 točkami tekmovanje zaključila na petem mestu.

V moški konkurenci je bil najboljši Tone Kanc DP-NM (475). Drugouvrščeni je bil Miran Jernejšek DP-MB (446), na tretjem mestu pa Roman Hrženjak DP-CE (431).

Nastopili so tudi težje gibalno ovirani tetraplegiki, kjer je zmagal Damjan Hovnik DP-SG (319), na drugo mesto se je zavihtel naš član Franc Baum DP-MS (277), tretje mesto je zasedel prav tako član društva Anton Vrbnjak DP-MS (373).

V konkurenci veteranov je medaljo za prvo mesto osvojil naš član Ludvik Škraban (418), drugi je bil Franc Pinter DP-MB (384) in tretji Boško Božič DP-KP (377). V tej konkurenci je še tekmoval član Franc Borovnjak, ki je osvojil 6. mesto s 272 podrtimi keglji.

Med ženskami je največ kegljev podrla Martina Glavič DP-NM (370), druga je bila Senka Ivaniševič iz DP-LJ (355) tretja pa Marija Kerec DP-MB (347). Naša članica Marta Janežič je osvojila 4. mesto s 307 podrtimi keglji.

Po končanem tekmovanju je sledila še razglasitev rezultatov ter podelitev medalj in pokalov najboljšim kegljačicam in kegljačem. Podelitev je vodil športni referent Franc Borovnjak.