Na izletniško turistični kmetiji Roškar organizirali 2. kolo društvene lige v ribolovu

//Na izletniško turistični kmetiji Roškar organizirali 2. kolo društvene lige v ribolovu

Na izletniško turistični kmetiji Roškar organizirali 2. kolo društvene lige v ribolovu

Avtor: Janja Buzeti

V torek, 3. julija 2018 je Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije organiziralo 2. kolo društvene lige v ribolovu. Tekmovanje je potekalo na ribniku v osrčju radgonskih vinogradov, na izletniško turistični kmetiji Roškar v Lastomercih. Pred uvodnim delom tekmovanja je zbrane ribiče pozdravil športni referent društva Franc Borovnjak in jim zaželel dober ulov.

Po žrebu štartnih mest so tekmovalci pričeli s tekmovanjem, ki je trajalo 4 ure. Po končanem tekmovalnem delu je sledila razglasitev rezultatov in pogostitev v tamkajšnjem gostišču.

Na tokratnem kolu je najtežja mreža pripadala Silvestru Križaniču. Njegov ulov je tehtal 34.300 gramov. Drugouvrščeni je bil Slavko Dunaj z 28.820 grami težko mrežo, tretjeuvrščeni pa Venčeslav Bezjak s 24.370 grami težko mrežo.

Izletniška kmetija Roškar se ponaša z dolgoletno tradicijo. Ker se nahaja v osrčju radgonskih vinogradov, imajo tudi lastne vinograde, na katerih pridelujejo sortna in namizna vina. Njihova kulinarika pa je sestavljena iz pretežno domačih jedi. V neposredni bližini se nahaja tudi njihova farma jelenov in srnjadi.

Avtor |2018-07-05T12:10:37+00:0005/07/2018|Novice|Komentarji so izklopljeni za Na izletniško turistični kmetiji Roškar organizirali 2. kolo društvene lige v ribolovu

O avtorju: