V sredo, 21. junija 2023 smo na sedežu Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije organizirali mednarodno športno srečanje, ki so se ga udeležili naši člani, člani DP Podravja, člani jugozahodne Štajerske, član društva Dolenjske, Bele Krajine in Posavja, invalidi iz Madžarske ter invalidi iz sosednje Hrvaške iz Čakovca in Varaždina.

S takimi srečanji želimo spodbujati naše člane k redni telesni aktivnosti, prilagojeni njihovim telesnim zmožnostim. Zavedamo se, da je telesna dejavnost za vse izjemno pomembna. Zdravo živeti in redno vaditi je najboljše zdravilo za duševno in telesno čilost.

Zadovoljstvo v življenju je namreč odvisno od več dejavnikov, med katerimi je zdravje na najvišjem mestu. To je tudi za ljudi z zmanjšanimi zmožnostmi pogoj za zadovoljno in polno življenje. Pozitivni vplivi telesne aktivnosti so še posebej pomembni pri ljudeh, vezanih na invalidski voziček in druge pripomočke za gibanje.

Po prisrčnih pozdravih in izrečenih dobrodošlicah predsednika društva Stanka Novak  je športni referent Franc Borovnjak podal kratka navodila in tekmovanje se je pričelo. Tekmovalci so se pomerili v lokostrelstvu, pikadu in vrtnem kegljanju.

Najboljša lokostrelka je bila Marija Kerec iz DP Podravja, drugouvrščena je bila Ljuba Vurušič iz društva Čakovec in tretja naša članica Marta Janežič.V moški konkurenci je 1. mesto zasedel Dragan Mustak,  naš član Ernest Pucko 2. mesto  ter  tretje mesto Franc Pintar iz DP Podravja.

Tekmovalci so se pomerili še v vrtnem kegljanju, kjer je v ženski konkurenci slavila članica društva iz Čakovca, in sicer Jadranka Oreški. Drugo in tretje mesto sta zavzeli naši članici Neža Kuhar in Marta Janežič. V moški konkurenci je 1. mesto zasedel naš član Ernest Pucko, 2. mesto Dragan Mustak ter 3. mesto Franc Pintar iz DP Podravja.

V pikadu je prvo mesto zasedla Ljuba Vurušič iz društva Čakovec, drugo naša članica Marta Janežič in tretje Marija Kerec iz DP Podravja. V moški konkurenci je v metu pikade največ točk dosegel naš član Jani Grof, drugouvrščeni je bil prav tako naš član Andrej Klemenčič,  na tretje mesto se je uvrstil Vladimir Oreški iz društva Čakovec.

Posebna kategorija tekmovalcev so bili tudi spremljevalci, kjer je prvo mesto osvojila Tunde Tarso iz Madžarske, drugo mesto Branko Barič  in tretje mesto Darja Rajsar, oba člana našega društva

Medalje sta podeljevala Branko Barič in Nina Mlakar, razglasitev pa je vodil športni novinar Murskega vala Tonček Gider. Po tekmovanju je sledilo še prijetno druženje.