Mednarodni dan duševnega zdravja in brezdomstva obeležili s srečanjem invalidskih organizacij v MOMS

//Mednarodni dan duševnega zdravja in brezdomstva obeležili s srečanjem invalidskih organizacij v MOMS

Mednarodni dan duševnega zdravja in brezdomstva obeležili s srečanjem invalidskih organizacij v MOMS

Avtor: Janja Buzeti

V četrtek, 10. oktobra ob svetovnem dnevu duševnega zdravja in mednarodnem dnevu brezdomstva smo se vse invalidske organizacije, ki delujemo v Mestno občini Murska Sobota, ponovno zbrale na sedežu našega društva, kjer so potekalo različne športne igre, glavni namen pa je bilo druženje.

Na začetku nas je najprej pozdravil predsednik domačega društva Stanko Novak ter vsem skupaj zaželel prijetno dobrodošlico. Sledil je kratki kulturni program s skečem, ki ga je pripravilo Kulturno društvo Simon Gregorčič iz Velike Nedelje. Po zanimivem in zabavnem skeču, je besedo prevzel predsednik Sveta invalidov MOMS Branko Gornjec, ki se nam je med drugim tudi zahvalil, da smo z izvajanjem osebne asistence na našem društvu pripomogli k temu, da je v Pomurju poskrbljeno za kvalitetnejše življenje invalidov. Ob koncu kulturnega programa je zbrane nagovoril še župan MOMS dr. Aleksander Jevšek.  V svojem nagovoru je izpostavil odlično sodelovanje Sveta invalidov in občine ter pomen dobrih medsebojnih odnosov. Zahvalil se je tudi vsem prostovoljcem in poklicnim delavcem, ki skrbijo, da je življenje invalidov kvalitetnejše in se z njihovo pomočjo lažje vključujejo v družbeno življenje. Čeprav je bilo zunaj deževno, je ob koncu svojega nagovora vsem skupaj zaželel, da bi to bil dan, ko je bil dež lep.

Po pozdravnih nagovorih in kratkem kulturnem programu, ki ga je vodila in povezovala koordinatorka Centra za poklicno rehabilitacijo Mira Nemec, so se tekmovalci vseh invalidskih društev MOMS pomerili v vrtnem kegljanju, pikadu, namiznem tenisu in šahu. Srečanje se je zaključilo s podelitvijo priznanj najboljšim tekmovalcem v posameznih športnih disciplinah, ki jih je podelil predsednik Sveta invalidov MOMS Branko Gornjec. Med dobitniki priznanj so bili tudi naši člani in sicer Andrej Gorza 3. mesto v namiznem tenisu, Ladislav Kepe 3. mesto v šahu, Ludvik Škraban 1. mesto v vrtnem kegljanju ter Franc Borovnjak in Ernest Pucko 1. in 2. mesto v pikadu.

Avtor |2019-10-14T14:17:55+00:0014/10/2019|Novice|Komentarji so izklopljeni za Mednarodni dan duševnega zdravja in brezdomstva obeležili s srečanjem invalidskih organizacij v MOMS

O avtorju: