Ljubitelji igre na črno – belih poljih obeležili tradicionalni 28. mednarodni turnir

//Ljubitelji igre na črno – belih poljih obeležili tradicionalni 28. mednarodni turnir

Ljubitelji igre na črno – belih poljih obeležili tradicionalni 28. mednarodni turnir

Avtor: Janja Buzeti

V nedeljo, 21. januarja 2018 je v prostorih Vaškega doma Bakovci potekal mednarodni turnir v šahu, ki se ga je udeležilo 32 starejših in 19 mlajših šahistov iz Slovenije in Madžarske, med tekmovalci pa niso manjkali niti naši člani. Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije sta zastopala Franc Borovnjak in Dušan Slana.

Tekmovanje je pripravila Športna unija Slovenije v sodelovanju s Partizanom Bakovci dtv in Šahovskim društvom Radenska Pomgrad. Tovrstni turnir je postal že tradicionalni, saj so letos v Bakovcih obeležili že 28-ega zapovrstjo, potekal pa je po švicarskem sistemu, in sicer v devetih krogih.

Najboljši šahist letošnjega turnirja na mednarodni ravni je bil Matej Titan iz ŠD Radenska – Pomgrad. Drugouvrščeni je Denis Gjuran in tretjeuvrščeni Boris Kovač, oba prav tako iz ŠD Radenska – Pomgrad.

Priznanja najboljšim šahistom sta podeljevala predsednik Partizana Bakovci, gospod Janko Rožman in podpredsednik Športne unije Slovenije, gospod Patrik Peroša. Čestitki najboljšim šahistom pa se pridružuje tudi naše društvo.

Avtor |2018-01-29T12:06:37+00:0029/01/2018|Novice|Komentarji so izklopljeni za Ljubitelji igre na črno – belih poljih obeležili tradicionalni 28. mednarodni turnir

O avtorju: