Avtor: Janja Buzeti

Pevci komornega pevskega zbora DPPP so skupaj s pevci Medobčinskega društva slepih in slabovidnih, v četrtek, 20. decembra 2018, pripravili tradicionalni božično – novoletni koncert, ki je tokrat potekal v Splošni bolnišnici Murska Sobota.

Bogat božični program je privabil številne poslušalce, ki so morali prihajajoče božične praznike preživeti v bolnišnici. Da bi se jih, kljub bolezni, ki jih je pripeljala v bolnišnico, vsaj malo dotaknil božični duh, so pevci poskrbeli s pesmimi kot so Svetlo sonce, O jaslice borne, Nežno zvonovi zvonijo in ostale božične pesmi. Ker ljubezen ozdravlja ljudi in smo zares srečni le takrat kadar ljubimo, so za konec zapeli še pesem Ko bi ljudje ljubili se, ki nosi močno sporočilo.

Poleg omenjenih združenih zborov je nastopila še Pevska skupina Žarek strokovnega društva medicinskih sester, babic in tehnikov Pomurja. Splošne bolnišnice Murska Sobota, ki jo prav tako kot združena zbora vodi Matija Horvat. Med poslušalci pa so bili tudi direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota g. Bojan Korošec, dr. med., spec. int., strokovni direktor Prim. asist. Daniel Grabar, dr. med., spec. anest. z rean. in pomočnica direktorja za področje zdravstvene nege ga. Metka Lipič Baligač, dipl. m. s., mag. zdr. nege, ki so se zahvalili za čarobno božično vzdušje v bolnišnici in svoje nagovore zaključili s prijetnimi božično novoletnimi voščili.