Jožef Franc državni prvak v skupini SH1 s serijsko puško, ekipa DPPP druga

//Jožef Franc državni prvak v skupini SH1 s serijsko puško, ekipa DPPP druga

Jožef Franc državni prvak v skupini SH1 s serijsko puško, ekipa DPPP druga

Avtor: Janja Buzeti

V nedeljo, 7. aprila 2019 je v Ljubljani potekalo Državno prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem. Organizator tekmovanja je bila Zveza za šport invalidov – paraolimpijski komite. Tekmovanje je potekalo tako v posamični kakor tudi v ekipni konkurenci.

Tekmovalo se je s standardno zračno pištolo v kategorijah SH1 in NAC ter serijsko zračno in standardno puško v kategorijah  invalidnosti SH1, SH2, gluhi in NAC, po pravilih Mednarodnega strelskega komiteja za invalide pri IPC, Splošnega pravilnika za izvedbo tekmovanj v ZŠIS-POK ter Tehničnega pravilnika za organizacijo in izvajanje tekmovanj v streljanju. Za udeležbo na državnem prvenstvu so morali vsi tekmovalci izpolniti kvalifikacijske norme.

Ekipo DPPP so sestavljali strelci Slavko Dunaj, Leon Jurkovič in Franc Baum. Skupaj so zadeli 1.061 krogov in osvojili 2. mesto.

V posamični konkurenci je v skupini serijska puška SH1 naš član Jožef Franc osvojil 1. mesto (380). V isti skupini je tekmoval še Franc Borovnjak, ki pa je tekmovanje zaključil na 11. mestu (284).

Največ naših tekmovalcev je tekmovalo s serijsko puško v skupini SH2, kjer je Slavko Dunaj zasedel odlično 2. mesto (373), Leon Jurkovič je osvojil 6. mesto (347), Franc Baum 11. mesto (341) in Ladislav Kepe 12. mesto (338).

Franc Jožef je tekmoval še s standardno puško v skupini SH1 in osvojil 3. mesto.

Tekmovanje sta vodila Elvira Valant in Primož Jeralič, slednji je ob koncu tekmovanja podelil medalje najboljšim strelcem v posameznih skupinah.

Iskrene čestitke našim strelcem za izjemne rezultate.

Avtor |2019-04-09T10:13:57+00:0009/04/2019|Novice|Komentarji so izklopljeni za Jožef Franc državni prvak v skupini SH1 s serijsko puško, ekipa DPPP druga

O avtorju: