Avtor: Janja Buzeti

V četrtek, 27. septembra 2018 smo na Društvu paraplegikov Prekmurja in Prlekije organizirali jesensko športno rekreacijsko srečanje, ki postaja že tradicionalno. S tovrstnimi srečanji želimo spodbujati naše člane k redni telesni aktivnosti, prilagojeni njihovim zmožnostim. Zavedamo se, da sta šport in telesna aktivnost pomembna za ohranjanje zdravja, odločilno prispevata k zdravemu staranju in sta pomemben člen vzpostavljanja in ohranjanja socialnih stikov.

Tekmovanja so se udeležili naši člani ter član Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske, sosedje iz Čakovca in Varaždina ter tekmovalci iz Bosne in Hercegovine. V svojo sredo smo povabili še madžarske tekmovalce, ki pa se srečanja žal niso mogli udeležiti, zaradi neodložljivih obveznosti.

Po prisrčnih pozdravih in izrečenih dobrodošlicah predsednika društva Stanka Novaka, je športni referent Franc Borovnjak podal še kratka navodila in tekmovanje se je pričelo. Kljub nizkim jutranjim temperaturam, smo imeli čudovit, topel in sončen dan, odličen za druženje in gibanje na sončku. Tekmovalci so se pomerili v lokostrelstvu, kjer je vsak imel tri poskusne strele in deset rednih. V ženski konkurenci je bila najboljša strelka domača članica Marija Cigler, drugouvrščena je bila Samanda Toromanović iz Bosne in Hercegovine, tretjeuvrščena pa ponovno domača članica Jožica Zadravec. V moški konkurenci so si prva tri mesta razdelili domačini Jožef Franc (1. mesto), Benjamin Krč (2. mesto) in Bojan Ciman (3. mesto). V vrtnem kegljanju je največ kegljev podrla naša odlična atletinja Marta Janežič, drugouvrščena je bila ponovno Samanda Toromanović iz BiH in na tretjem mestu Jožica Zadravec (MS). Najboljši kegljač je bil domačin Alojz Velner, ki je premagal Srečka Lazarja iz Varaždina (2. mesto) in Dragutina Mustaka (3. mesto), ki je tekmoval za naše društvo. Tekmovalci so se pomerili še v tretji disciplini, to je v pikadu, kjer so medalje prejeli Samanda Toromanović (BiH) in Denis Makovec (ČK) za prvo mesto, Marta Janežič  (MS) in Franc Borovnjak (MS) za drugo mesto ter Marija Cigler (MS) in Vinko Hren (CE) za tretje mesto. Posebna konkurenca so bili še spremljevalci, pri katerih je bil najboljši v vseh treh disciplinah domačin Branko Barič, drugouvrščeni je bil Branko Marković iz Varaždina, tretjeuvrščena pa Monika Biber iz Čakovca. Medalje je podeljeval predsednik društva Stanko Novak, razglasitev pa vodil športni novinar Murskega vala Tonček Gider.

Vsem dobitnikom medalj iskrene čestitke.