Jesensko mednarodno športno-rekreacijsko srečanje

//Jesensko mednarodno športno-rekreacijsko srečanje

Jesensko mednarodno športno-rekreacijsko srečanje

Avtor: Janja Buzeti

V petek, 22. septembra smo se ponovno zbrali na Društvu paraplegikov Prekmurja in Prlekije, kjer je potekalo že tradicionalno jesensko mednarodno športno-rekreacijsko srečanje. Udeleženci srečanja so se pomerili v lokostrelstvu, pikadu in vrtnem kegljanju.

Pred samim začetkom tekmovanja sta zbrane pozdravila predsednik društva DPPP Stanko Novak in športni referent društva Franc Borovnjak. Prijetno dobrodošlico sta še posebej zaželela tekmovalcem iz sosednje Hrvaške, ki se tovrstnega tekmovanja redno udeležujejo, kot tudi članom DP Podravja, ki so prav tako redni udeleženci tekmovanja. Franc Borovnjak je na kratko pojasnil še nekaj pravil tekmovanja, nato pa vse skupaj povabil na tekmovalna mesta.

Tekmovanja se je udeležilo 35 tekmovalcev, ki so se kot že rečeno pomerili v lokostrelstvu, pikadu in vrtnem kegljanju. V ženski konkurenci so v lokostrelstvu prejele medalje Ljuba Vurušić (ČK) zlato, Jožica Zadravec (MS) srebrno in Marija Cigler (MS) bronasto. V pikadu je prvo mesto osvojila Branka Vratarić (ČK), drugouvrščena je bila Ljuba Vurušić, prav tako iz Čakovca, na tretjem mestu pa je bila naša članica Marta Janežič (MS). Tekmovalke so se pomerile še v Vrtnem kegljanju, kjer je prvo mesto pripadalo domačinkam Jožici Zadravec, drugo mesto Mariji Cigler in tretje mesto Marti Janežič.

V moški konkurenci so v lokostrelstvu slavili Jožef Franc (1. mesto), Bojan Ciman (2. mesto) in Dušan Slana (3. mesto). V pikadu so največ točk dosegli Dušan Slana (MS), ki je dosegel 247 točk in si tako priigral prvo mesto, Slobodan Tošić (VŽ) je s 241 točkami osvojil drugo mesto, na tretjem mestu pa je z 239 točkami bil Ludvik Škraban (MS). Tako kot ženske so se tudi moški pomerili v vrtnem kegljanju, kjer so dosegli naslednje rezultate; Ludvik Škraban (MS) prvo mesto, Stanko Novak (MS) drugo mesto in Dragutin Mustak (ČK) tretje mesto.

Na tokratnem športnem srečanju pa je bila še ena tekmovalna konkurenca, kjer so se v vseh treh športnih panogah pomerili tudi asistenti in svojci. Najboljši med njimi je bil Branko Barič (MS), na drugem mestu je bila Manuela Ferbežar (MS), na tretjem pa Branko Marković (VŽ).

Razglasitev rezultatov je vodil Tonček Gider, novinar Murskega vala, medalje pa je podeljeval predsednik društva Stanko Novak. Slednji se je ob koncu vsem skupaj zahvalil za njihovo udeležbo ter izkoristil priložnost in čestital Marti Janežič za 1. mesto in Dušanu Slani za 3. mesto v atletiki na Hrovatinovem memorialu. Za pogostitev smo tokrat poskrbeli sami in sicer s pečenim odojkom in jagnjetino.

Avtor |2017-09-25T11:26:54+00:0025/09/2017|Novice|Komentarji so izklopljeni za Jesensko mednarodno športno-rekreacijsko srečanje

O avtorju: