Avtor: Maša Balažič

Dne 20. oktobra 2021 je na društvu potekalo jesensko mednarodno športno rekreacijsko srečanje, ki so se ga udeležili naši člani, člani DP Podravja in člani DP jugozahodne Štajerske ter invalidi iz sosednje Hrvaške in Madžarske.

Takšna srečanja vedno radi organiziramo, saj na ta način hkrati spodbujamo naše člane, da so čim bolj aktivni. Za osebe, ki so gibalno ovirane je rekreacija posebnega pomena, saj pripomore k   boljšemu psihofizičnemu počutju. Poleg tega izboljša posameznikovo fizično pripravljenost, dvigne samozavest, pripomore k sprejemanju samega sebe, pomaga pri spretnejšemu obvladovanju invalidskega vozička in navsezadnje pomaga tudi krepiti socialne vezi. Tak življenjski slog namreč bistveno prispeva k ohranjanju in izboljšanju zdravja ter deluje preventivno proti različnim zdravstvenim zapletom.

Udeleženci srečanja so se pomerili v lokostrelstvu, vrtnem kegljanju in pikadu. Najboljša lokostrelka je bila Marija Kerec iz DP Podravja, drugouvrščena je bila Ljuba Vurušič, na tretjem mestu pa Bernarda Čavlek, obe iz Čakovca. V moški konkurenci so prva tri mesta zasedli: 1. mesto Zdenko Lilek iz DP Podravja, 2. mesto Franc Jožef iz DP Prekmurja in Prlekije in 3. mesto Franc Pinter iz DP Podravja.

V pikadu, v ženskem delu tekmovanja, je 1. mesto osvojila naša članica Marta Janežič, na drugem je pristala Marija Kerec iz DP Podravja in na tretjem mestu članica društva iz Čakovca, Ljuba Vurušič. V moški konkurenci je v metu pikade največ točk dosegel naš podpredsednik društva Andrej Gorza, drugouvrščeni je bil Drago Bađari iz Čakovca, na tretje mesto se je uvrstil naš član Dušan Slana.

Tekmovalci so se pomerili še v vrtnem kegljanju, kjer je v ženski konkurenci slavila Marija Turk (1.mesto), naši članici Marta Janežič in Marija Balažic sta zasedli 2. in 3. mesto. V moški konkurenci je 1. mesto osvojil naš član Franc Jožef, 2. mesto Vjevan Vugrinec iz Čakovca in 3. mesto Franc Borovnjak, član DPPP.

Posebna kategorija tekmovalcev so bili tudi spremljevalci, kjer je prvo mesto osvojila Jožica Krč, drugo mesto Magasi Eyuldne in tretje mesto Vlado Vabec.

Medalje je poleg predsednika društva Stanka Novak podeljeval tudi Branko Barič, razglasitev pa je vodil športni novinar Murskega vala Tonček Gider.

Po tekmovanju je sledilo še prijetno druženje ob peki kostanjev.