Franc Pinter najboljši lokostrelec letošnjega mednarodnega tekmovanja, med ženskami slavila domačinka Neža Kuhar

//Franc Pinter najboljši lokostrelec letošnjega mednarodnega tekmovanja, med ženskami slavila domačinka Neža Kuhar

Franc Pinter najboljši lokostrelec letošnjega mednarodnega tekmovanja, med ženskami slavila domačinka Neža Kuhar

Avtor: Janja Buzeti

V petek, 15. junija 2018 smo na sedežu Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije organizirali letos že 5. mednarodno in hkrati 5. meddruštveno tekmovanje. Športno srečanje je potekalo v znamenju lokostrelstva, tekmovalci pa so svoje športne sposobnosti preizkusili še v vrtnem kegljanju in pikadu. Udeležilo se ga je 34 tekmovalcev iz Slovenije in Hrvaške.

V moški konkurenci je bil najboljši lokostrelec Franc Pinter iz DP Podravja. Drugo in tretje mesto pa je pripadalo domačinoma Antonu Simoniču in Jožefu Francu. V ženski konkurenci je medaljo za prvo mesto v lokostrelstvu prejela članica DP Prekmurja in Prlekije Neža Kuhar, drugouvrščena je bila Marija Kerec iz DP Podravja, tretjeuvrščena pa Marija Cigler prav tako iz DP Prekmurja in Prlekije.

V pikadu je največ točk dosegel Anton Simonič (DPPP). Na drugem mestu je bil Zdenko Lilek iz DP Podravja, tretji pa domačin Dušan Slana. V ženski konkurenci je prvo mesto pripadalo Marti Janežič iz DPPP, drugo mesto Mariji Kerec iz DPP in tretje mesto Mariji Cigler iz DPPP.

Tekmovalci so se pomerili še v vrtnem kegljanju, kjer je v moški konkurenci največ kegljev podrl Ladislav Kepe (DPPP). Tik za njim je bil Zdenko Lilek (DPP) in tretji Franc Pinter (DPP). V ženski konkurenci so slavile domačinke, med katerimi je največ kegljev podrla Marta Janežič, na drugem mestu je bila Jožica Zadravec in tretjeuvrščena je bila Marija Balažic.

Medalje najboljšim tekmovalcem sta podelila predsednik društva Stanko Novak in športni referent na društvu Franc Borovnjak. Podelitev je vodil športni novinar na Murskem valu Tonček Gider.

Avtor |2018-06-18T16:05:35+00:0018/06/2018|Novice|Komentarji so izklopljeni za Franc Pinter najboljši lokostrelec letošnjega mednarodnega tekmovanja, med ženskami slavila domačinka Neža Kuhar

O avtorju: