Avtor: Maša Balažič

Dne, 6. novembra 2021 je na strelišču v Ankaranu potekal prvi krog v streljanju z zračnim orožjem, ki ga je pripravilo Društvo paraplegikov Istre in Krasa. V prvem krogu se je pomerilo 26 strelcev v kategorijah SH1 in SH2 v ekipni in posamični konkurenci iz sedmih pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije.

V ekipni konkurenci je slavila ekipa našega društva DP Prekmurja in Prlekije v sestavi Franca Jožefa, Štefana Bukviča in Slavka Dunaj. Drugouvršena je bila ekipa DP Podravja, tretja ekipa DP Istre in Krasa ter četrta DP jugozahodne Štajerske.

V najštevilčnejši in hkrati najmočnejši konkurenci SH1 je zmagal naš član Franc Jožef, na drugem mestu je pristal Franc Pinter na tretjem pa Zdenko Lilek, oba člana DP Podravja.

V težje gibalno ovirani skupini SH2 je največ krogov nastreljal Aleš Vrhovc iz DP ljubljanske pokrajine, drugo mesto si je pristreljal naš član DP Prekmurja in Prlekije Štefan Bukvič ter tretjo Siniša Jeremić iz DP Istre in Krasa. V tej kategoriji so naši člani osvojili še naslednja mesta: 4. mesto Slavko Dunaj, 5. mesto Venčeslav Bezjak, 6. mesto Leon Jurkovič in 9. mesto Benjamin Krč.

S prvim krogom v streljanju z zračnim orožjem so se pri Zvezi paraplegikov Slovenije pričela ligaška in druga športna tekmovanja v sezoni 2021-2022.