Dne, 2. decembra 2023 je na strelišču Bukovec v Jakličevem domu na Vidmu potekal 1. krog lige ZPS v streljanju z zračno puško in zračno pištolo. V prvem krogu se je pomerilo 31 strelcev v kategorijah SH1 in SH2 v ekipni in posamični konkurenci iz šestih pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije.

V ekipni konkurenci je slavila ekipa našega društva, v sestavi Franca Jožefa, Leona Jurkoviča in Venčeslava Bezjaka. Drugouvrščena je bila ekipa DP ljubljanske pokrajine, tretja DP jugozahodne Štajerske ter četrta DP Istre in Krasa.

V najštevilčnejši in hkrati najmočnejši konkurenci SH1 je zmagal naš član Franc Jožef, na drugem mestu je pristal Nejc Stakne na tretjem pa Mirko Sintič.

V težje gibalno ovirani skupini SH2 je največ krogov nastreljal Damjan Herček iz DP Podravja, drugo mesto si je pristreljal  naš član Leon Jurkovič ter tretjo Aleš Vrhovc  iz DP ljubljanske pokrajine. V tej kategoriji so naši člani osvojili še naslednja mesta: 4. mesto Štefan Bukvič,  8. mesto Venčeslav Bezjak, 10. mesto Benjamin Krč in 16. mesto Ladislav Kepe.