Ekipa DPPP prva na Državnem prvenstvu invalidov v streljanju z zračnim orožjem

//Ekipa DPPP prva na Državnem prvenstvu invalidov v streljanju z zračnim orožjem

Ekipa DPPP prva na Državnem prvenstvu invalidov v streljanju z zračnim orožjem

Avtor: Janja Buzeti

V soboto, 21. aprila 2018 je v Ljubljani potekalo DP invalidov v streljanju z zračnim orožjem, katerega organizator je bila Zveza za šport invalidov – paraolimpijski komite. Tekmovanja se je udeležilo 901 strelcev v različnih tekmovalnih razredih in z različnim tekmovalnim orožjem. Med tekmovalci so norme za nastop na DP dosegli tudi naši člani in se tako odlično odrezali tudi na državnem prvenstvu.

Ekipa DPPP je s 1.081 zadetimi krogi premagala konkurenco in tako osvojila prvo mesto. V streljanju z zračno serijsko puško v kategoriji paraplegikov (SH1) je naš član Jožef Franc, s 370 zadetimi krogi, osvojil prvo mesto. Prav tako so naši fantje prejeli nagrado v konkurenci streljanja s serijsko puško tetraplegikov (SH2), kjer je tretje mesto pripadalo Slavku Dunaju, ki je nastreljal 364 krogov. Tik za njim, je bil na četrtem mestu Venčeslav Bezjak s 359 zadetimi krogi in na petem mestu Leon Jurkovič s 358 zadetimi krogi. Pomerili so se še v streljanju s standard puško, kjer je v konkurenci paraplegikov Jožef Franc končal tekmovanje na uspešnem tretjem mestu.

Vsem tekmovalcem čestitamo za odlične rezultate ter prejete medalje in pokale.

Avtor |2018-04-27T08:55:19+00:0027/04/2018|Šport|Komentarji so izklopljeni za Ekipa DPPP prva na Državnem prvenstvu invalidov v streljanju z zračnim orožjem

O avtorju: