Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije uspešno izvedlo 40. Zbor članov

//Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije uspešno izvedlo 40. Zbor članov

Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije uspešno izvedlo 40. Zbor članov

Avtor: Janja Buzeti

Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije je pripravilo 40. Zbor članov, ki je letos potekal v gostišču Mencigar na Krajni. S svojim obiskom so nas počastili župan občine Tišina g. Franc Horvat, župan MOMS dr. Aleksander Jevšek, predsednica Sožitja, nekdanja ravnateljica 4. osnovne šole ter nekdanja poslanka gospa Marija Bačič, predsednik Zveze paraplegikov Slovenije gospod Dane Kastelic skupaj s sodelavci in direktor Doma paraplegikov Pacug gospod Marko Furlan.

S svojim nagovorom je zbrane pozdravil predsednik društva Stanko Novak. Ker po prvem štetju Zbor članov ni bil sklepčen, so člani Komornega pevskega zbora DPPP pod vodstvom mentorja Matije Horvata, pripravili kratek kulturni program. S svojimi nagovori sta zbrane pozdravila oba župana, ki si tudi v prihodnje želita uspešnega sodelovanja z društvom. Gospod Jevšek se je dotaknil še postavitve prvega učnega čebelnjaka na svetu, prilagojenega za invalide, ki bo letos junija praznoval svoj prvi rojstni dan. Naslednji projekt, ki ga bo MOMS skupaj z našim društvom izvedla pa bo posaditev lip. Drevored bo postavljen vse do čebelnjaka. Zato se je župan pošalil, da se morajo pevci, do naslednje pomladi, naučiti pesem Pod lip’co zeleno.

Po uvodnih besedah in kulturnem pogramu je predsednik društva Stanko Novak nadaljeval sejo Zbora članov s poročili o delu društva v letu 2018, nato pa predal besedo predstavnikom Zveze paraplegikov Slovenije. Urška Rendulić je podala nekaj statističnih podatkov o delu Zveze paraplegikov Slovenije na področju Posebnih socialnih programov v preteklem letu. Spoznali smo novega arhitekta Marka Tula ter novega direktorja Doma paraplegikov Pacug Marka Ferlugo, ki nas je vse skupaj povabil na Primorsko, kjer bomo gostje Vile Pacug deležni prave mediteranske hrane. Nekaj le te smo lahko poskusili že na samem Zboru članov. Zadnji med njimi je besedo prevzel predsednik Zveze gospod Dane Kastelic, ki se je prav tako kot župan dotaknil teme o čebelnjaku ter ustanovitvi sekcije čebelarjev invalidov, ki praznuje 1 leto svojega delovanja. Letošnje leto bo za Zvezo precej praznično saj bo le ta praznovala svoj 50. rojstni dan. Slavnostna prireditev bo potekala 16. aprila v Pacugu. V mesecu juniju pa bo potekalo še vseslovensko srečanje paraplegikov in tetraplegikov. Svoj nagovor je zaključil s pohvalo za uspešno delovanje društva v letu 2018, predsedniku Novaku pa zaželel uspešno vodenje tudi v prihodnje.

Ob koncu seje je predsednik društva podal še pregled programa dela za leto 2019 in sklepe, ki so jih, skupaj s programom, člani tudi potrdili. Vsem skupaj se je zahvalil za številčno udeležbo in nas povabil na manjšo pogostitev, za katero je poskrbelo gostišče Mencigar.

Avtor |2019-03-13T14:26:09+00:0013/03/2019|Novice|Komentarji so izklopljeni za Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije uspešno izvedlo 40. Zbor članov

O avtorju: