42. Zbor članov Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije

//42. Zbor članov Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije

42. Zbor članov Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije

Avtor: Janja Buzeti

Ob sproščanju ukrepov, a še vedno v duhu trenutne epidemije, smo na Društvu paraplegikov Prekmurja in Prlekije vendarle lahko organizirali Zbor članov, ki je letos bil že 42. in je potekal na Dan mladosti, 25. maja 2021, na sedežu Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije.

Seje se je udeležilo 29 članov in članic, ki jih je s svojim nagovorom pozdravil predsednik društva Stanko Novak. S svojim obiskom so nas počastili tudi predstavnica Mestne občine Murska Sobota gospa Nada Cvetko Török, predstavnik računovodskega servisa S.R.P. gospod Rajko Balantič in predsednik Zveze paraplegikov Slovenije gospod Dane Kastelic.

Po pozdravnem nagovoru je predsednik društva Stanko Novak besedo predal gospe Nadi Cvetko Török, ki je z navdušenjem povedala, kako že vsa leta društvo in MOMS uspešno sodelujeta pri uresničevanju različnih projektov in da si želi takšnega sodelovanja tudi v prihodnje. Cilj je namreč zagotoviti čim boljše življenje svojim občanom, še posebej invalidnim osebam. Ob tej priložnosti obvesti zbrane, da se je gospa Rofina Bernjak, s katero smo vsa leta uspešno sodelovali, upokojila in da je njeno področje na Mestni upravi prevzel gospod Damijan Felkar za katerega upa, da bomo tudi z njegovo pomočjo uresničili marsikateri projekt. Svoj nagovor zaključi z upanjem po nadaljnjem uspešnem sodelovanju in da bi v letu 2021 uresničili čim več zastavljenih planov ter preda besedo gospodu Rajku Balantiču, predstavniku računovodskega servisa S.R.P., ki je predstavil finančno poslovanje društva v letu 2020.

Po uvodnih besedah je predsednik društva Stanko Novak nadaljeval sejo Zbora članov s poročili o delu društva v letu 2020, predsednik Zveze paraplegikov Slovenije gospod Dane Kastelic, pa je podal nekaj statističnih podatkov o poslovanju Zveze paraplegikov Slovenije in Doma paraplegikov Pacug v preteklem letu. Opravičil je direktorja Doma gospoda Marka Ferlugo, ki se zaradi drugih obveznosti, seje ni mogel udeležiti ter predal njegove pozdrave vsem zbranim. Gospod Kastelic pove, da sta tako Zveza kot Dom v preteklem letu uspešno poslovala, a je njuno delovanje močno krojila epidemija. Kljub temu je bila večina začrtanih planov in aktivnosti izpeljanih. Svoj nagovor je zaključil s pohvalo za uspešno delovanje društva v letu 2020 kljub izrednim razmeram, predsedniku Novaku pa zaželel uspešno vodenje tudi v prihodnje.

Ob koncu seje je predsednik društva podal še pregled programa dela za leto 2021 in sklepe, ki so jih, skupaj s programom člani tudi potrdili. Vsem skupaj se je zahvalil za udeležbo in povabil zbrane k nadaljnjemu sodelovanju in uresničevanju zastavljenih ciljev.

Avtor |2021-05-26T11:09:14+00:0026/05/2021|Novice|Komentarji so izklopljeni za 42. Zbor članov Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije

O avtorju: