26. Spominsko tekmovanje v kegljanju v čast Jožefu Magdiču

//26. Spominsko tekmovanje v kegljanju v čast Jožefu Magdiču

26. Spominsko tekmovanje v kegljanju v čast Jožefu Magdiču

Avtor: Janja Buzeti

V torek, 12. novembra 2019, se je 31 kegljačic in kegljačev iz sedmih regijskih društev ZPS zbralo v Radencih, kjer je Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije v soorganizaciji z Zvezo paraplegikov Slovenije pripravilo 26. spominsko tekmovanje v kegljanju, v čast začetniku kegljanja na vozičkih Jožefu Magdiču. Hkrati s 26. Magdičevim memorialom je potekalo tudi 1. kolo lige ZPS –  Dom paraplegikov Pacug.

Tekmovalci so se pomerili ekipno in posamezno (moški, ženske, tetraplegiki in veterani), na štirih stezah kegljišča Vikend v Radencih. Za nemoten potek tekmovanja sta skrbela sodnika Dušan Pohovnikar in Anton Kos iz Kegljaškega kluba Radenska. Po končanem tekmovanju je sledila še razglasitev rezultatov ter podelitev medalj in pokalov najboljšim kegljačicam in kegljačem. Podelitev je vodil športni novinar Murskega vala Tonček Gider, medalje in pokale pa sta podeljevala športni referent Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije Franc Borovnjak in podpredsednik društva Andrej Gorza.

Najboljša ekipa 26. Magdičevega memoriala je bila ekipa DP Podravja, ki je skupno podrla 1.585 kegljev. Z zmago je že tretje leto zapored osvojila prehodni pokal, ki ga je prejela tudi v trajno last. Na drugem mestu ji je sledila ekipa DP jugozahodne Štajerske s 1.538 podrtimi keglji, tretjeuvrščena pa je bila ekipa DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja s 1.508 podrtimi kegljev. Ekipa  Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije je tekmovanje zaključila na 4. mestu. V moški konkurenci je največ kegljev podrl član DP Podravja. Na drugem mestu mu je sledil Tone Kanc iz DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja (440 podrtih kegljev), na tretjem mestu pa Viktor Rupnik s 439 podrtimi keglji iz DP ljubljanske pokrajine. Naša člana Dušan Slana in Andrej Gorza sta na tokratnem tekmovanju osvojila 11. in 13. mesto. Med tetraplegiki je prvo mesto osvojil Aleš Povše iz DP jugozahodne štajerske (396 podrtih kegljev), drugo mesto Damjan Hovnik (348 podrtih kegljev) iz DP Koroške, tretjeuvrščeni pa je bil Branimir Črv (312 podrtih kegljev) iz DP severne Primorske. Franc Baum je zasedel 4. mesto. Med veterani je prvo mesto pripadalo našemu članu Ludviku Škrabanu, ki je s 414 podrtimi keglji pometel s konkurenco. Sledil mu je Franc Borovnjak prav tako iz DP Prekmurja in Prlekije s 365 podrtimi keglji, na tretjem mestu pa je bil Franc Simonič s 302 podrtimi keglji iz DP Podravja. V ženski konkurenci je prvo mesto osvojila Senka Ivaniševič, članica DP ljubljanske pokrajine, ki je podrla 359 kegljev. Drugouvrščena je bila Martina Glavič iz DP Dolenjske s 349 podrtimi keglji, na tretjem mestu pa Marija Kerec iz DP Podravja  s 342 podrtimi keglji. Naša Marta Janežič je tekmovanje zaključila na 4. mestu.

Avtor |2019-11-15T12:58:47+00:0015/11/2019|Novice|Komentarji so izklopljeni za 26. Spominsko tekmovanje v kegljanju v čast Jožefu Magdiču

O avtorju: