V Ormožu potekal 10. Peršakov memorial in hkrati 1. kolo lige ZPS v športnem ribolovu

//V Ormožu potekal 10. Peršakov memorial in hkrati 1. kolo lige ZPS v športnem ribolovu

V Ormožu potekal 10. Peršakov memorial in hkrati 1. kolo lige ZPS v športnem ribolovu

Avtor: Janja Buzeti

V ponedeljek, 24. maja 2021 se je zbralo 22 ribičev iz sedmin regijskih društev na ribniku v Ormožu, kjer je potekala tekma za prvo kolo lige ZPS v športnem ribolovu. Organiziralo ga je naše društvo v soorganizaciji z Zvezo paraplegikov Slovenije.

Hkrati s prvim kolom lige ZPS je potekala letos že 10. memorialna tekma v spomin na dolgoletnega člana in ustanovitelja Zveze paraplegikov Slovenije, Ivana Peršaka.

Po štiriurnem tekmovanju, so sodniki Vlado Piberčnik, Milan Puntigam in Branislav Korez stehtali ulov in ribe vrnili v ribnik. Sledila je razglasitev rezultatov in podelitev nagrad najboljšim ribičem, ki jo je izvedel član Venčeslav Bezjak v skladu z ukrepi za preprečevanje širjenja virusa.

Naslov najboljše ekipe tokratnega memorialnega tekmovanja v športnem ribolovu je prejela  domača ekipa DP Prekmurja in Prlekije. Na drugem mestu je bila ekipa DP ljubljanske pokrajine, tretjeuvrščena pa je bila ekipa DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja. Lastnik najtežje mreže v posamezni konkurenci, ki je tehtala 24.080 gramov, je bil Gašper Peček iz DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja, ki je obdržal prehodni pokal. Na drugem mestu je bil Rudi Centrih s 23.990 grami težko mrežo iz DP jugozahodne Štajerske ter Boštjan Javernik s 8.420 grami težkim ulovom iz DP Koroške.

Avtor |2021-05-26T11:27:58+00:0026/05/2021|Novice|Komentarji so izklopljeni za V Ormožu potekal 10. Peršakov memorial in hkrati 1. kolo lige ZPS v športnem ribolovu

O avtorju: